اختصاصی فاطمی دز
به گزارش فاطمی دز/ فردا 28 صفر مصادف است با شهادت رسول مکرم اسلام(ص) در سال 11 هجری می باشد از حوادث مهم دیگر این روز می توان به: آغاز امامت امیر المومنین علیه السلام، آغاز غصب خلافت و آغاز ایام محسنیه که منتهی به شهادت حضرت محسن ابن علی ابن ابیطالب علیه السلام شد اشاره نمود.
همچنین به روایتی فردا سالروز شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام می باشد.
شهادت رسول خدا (صلى الله علیه و آله )
شهادت جانگداز و مظلومانه اشرف مخلوقات خاتم الانبیاء محمد بن عبد الله (صلى الله علیه و آله ) در سال 11 ه در سن 63 سالگى به وسیله سم بوده است ؛ و طبق روایاتى عایشه و حفصه آن حضرت را مسموم کرده اند!
در 24 سفر بیمارى پیامبر (صلى الله علیه و آله ) شدت یافت . پیامبر (صلى الله علیه و آله ) هنگام بیمارى فرمودند: حبیبم را نزد من حاضر کنید. عایشه و حفصه پدران خود را نزد آن حضرت حاضر نمودند. پیامبر (صلى الله علیه و آله ) روى مبارک خویش را از آنان برگردانید و فرمود: ((حبیبم را نزد نم حاضر کنید)). سپس دنبال على بن ابى طالب (علیه السلام ) فرستادند. چون نظر مبارک به آن حضرت افتاد او را نزد خود خواند و کلماتى به حضرت فرمود. هنگامى که على بن ابى طالب (علیه السلام ) از نزد آن حضرت خارج شد، عمر و ابوبکر به او گفتند: ((خلیلت به تو چه گفت ))؟ فرمود: ((هزار باب علم به من حدیث کرد که از هر باب هزار باب دیگر باز مى شود)).
وصایاى پیامبر (صلى الله علیه و آله )
پیامبر (صلى الله علیه و آله ) در لحظات آخر عمر خود وصیتهایى به امیر المؤ منین (علیه السلام ) فرمودند و جبرئیل و میکائیل و ملائکه مقربین را بر آن وصیت شاهد گرفتند. از جمله آن کلمات که جبرئیل به پیامبر (صلى الله علیه و آله ) مى فرمود و امیر المؤ منین (علیه السلام ) مى شنید این بود ((خمست را غصب مى کنند و پرده احترامت (حرمتت ) را مى درند و محاسنت به خون سرت رنگین مى شود)).
امیر المؤ منین (علیه السلام ) مى فرمایند: هه هنگامى که آن کلام را فهمیدم ، فریاد زدم و بر روى زمین افتادم )). بعد فرمایشاتى به حضرت زهرا (علیه السلام ) و حسنین (علیهما السلام ) فرمودند. سپس آن وصیت با چند مهر از طلا که آتش به آن نرسیده بود (و ساخته دست بشر نبود) مهر شد و به امیر المؤ منین (علیه السلام ) تحویل داده شد.
غسل و نماز بر بدن پیامبر (صلى الله علیه و آله )
امیر المؤ منین (علیه السلام ) پس از غسل دادن آن حضر به تنهایى بر ایشان نماز خواندند
مردم به جز اصحاب سقیفه در مسجد جمع شده بودند و در فکر نماز بر پیامبر (صلى الله علیه و آله ) و دفن حضرت بودند. امیر المؤ منین (علیه السلام ) آمدند و فرمودند: ((رسول خدا (صلى الله علیه و آله ) امام ما است در زمان حیات و پس از وفاتش ))، کنایه از اینکه براى نماز بر بدن آن بزرگوار نماز به صورت جماعت نمى خوانیم . در این هنگام مردم دسته دسته داخل مى شدند و بدون امام آیه ان الله و ملائکته یصلون على النبى ، یا ایها الذین آمنوا صلوا علیه و سلموا تسلیما را سه بار مى گفتند و بیرون مى آمدند.
دفن بدن مبارک پیامبر (صلى الله علیه و آله )
بعد حضرت مولى الموحدین (علیه السلام ) فرمودند: خداوند در هر مکانى که روح پیامبرش را قبض مى کند راضى است که در همان مکان دفن شود، و من آن حضرت را در حجره اى که از دنیا رفته دفن مى کنم .
امیر المؤ منین (علیه السلام ) با کمک دیگران قبرى حفر کردند و بدن حضرت را داخل قبر قرار دادند. سپس آن حضرت داخل قبر رفت و صورت پیامبر (صلى الله علیه و آله ) را باز کرد و گونه راست را بر زمین گذاشته در لحد را بستند و خاک روى آن ریختند.